Vissza az oldal tetejére

Dalí és én

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Stan Lauryssens műkereskedő milliókat keresett a modern művészeten, pedig csupán egyetlen alkotó műveit értékesítette: Salvador Dalíét. A szürrealista festő munkái igen keresettek voltak a befektetők és az üzletemberek körében, akik feketepiacon szerzett pénzüket kívánták tisztára mosni. Lauryssens szemet hunyt efelett, és remélte, hogy vevői is hasonlóképp tesznek. Kétes eredetű műtárgyakat értékesített, de hamarosan rájött, hogy a legkétesebb eredetű alkotások forrása maga Dalí.

Minél sikeresebb lett, annál közelebb került Dalí belső köreihez, és végül a művész szomszédságába költözött. Az Interpol nyomozói elől bujkálva egyre többet tudott meg Dalí titkos történetéről, a műteremről, ahol Dalí helyett gyártották a képeket, és a pénzcsináló gépezetről, amely a katalán festő extravagáns életvitelét finanszírozta még jóval azután is, hogy alkotóereje elapadt.

A Kapj el, ha tudsz és az Egy veszedelmes elme vallomásai című kötetek hagyományát folytatva a Dalí és én bepillantást nyújt a művészvilág kulisszái mögé, ahol üzlet és csalás néha együtt jár.


Eredeti cím : Dalí & I/The Surreal Story
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633709924
ISBN : 9633709924
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 304
Méret [mm] : 135 x 210 x 24
Tömeg [g] : 360 Tovább...

Ár: 2849 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek