Vissza az oldal tetejére

Derrida és a történelem vége

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Mit takar az utóbbi években számos gondolkodó által tett kijelentés, hogy "a történelem véget ért"? Francis Fukuyama, amerikai politikai teoretikus meglehetős vihart kavart a Történelem vége és az utolsó ember (The End of History and the Last Man, 1992) című könyvében megfogalmazott azon állításával, miszerint a kommunizmus összeomlása és a szabad piacgazdaságra alapuló liberalizmus győzelme "véget vetett a történelemnek". Ennek az elképzelésnek Jacques Derrida francia filozófus lett a legjelentősebb kritikusa, aki Marx kísértetei (Specters of Marx, 1993) című munkájában a "történelem végének" fogalmát dekonstruálta egyszerű politikai szélhámossággá, mely a befejezetlen és folyamatban lévő demokráciát próbálja megmenteni.

A Derrida és a történelem vége Fukuyama Derrida által visszautasított állítását az "endista" gondolkodás szélesebb kontextusába helyezve mutatja be. Derrida endista kritikáját a posztmodern kulturális párbeszéd egyik legkiemelkedőbb hozadékának tekinthetjük - amely egyben rendkívül jó belépőként szolgál a Derrida által alapított dekonstrukció világába is.

Stuart Sim az angol nyelv professzora a Sunderland Universityn. Számos kritikai és kulturális mű szerzője, a The Icon Critical Dictionary of Postmodern Thought szerkesztője.


Eredeti cím : Postmodern Encounters: Derrida and the End of History
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633679890
ISBN : 9633679893
ISSN : 1586-9393
Megjelenés : 2002.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 64
Méret [mm] : 110 x 180 x 5
Tömeg [g] : 50 Tovább...

Ár: 474 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek