Vissza az oldal tetejére

Édenkert és hatalom

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Ideje véget vetni annak a látszatnak, hogy az európaiak és az amerikaiak ugyanúgy látják a világot, vagy akár hogy ugyanazt a világot lakják. A legfontosabb stratégiai és nemzetközi kérdésekben ma az amerikaiak mintha a Marsról, az európaiak meg a Vénuszról érkeztek volna: kevés dologban értenek egyet, és egyre kevésbé értik egymást. Ez az állapot ráadásul nem átmeneti - nem egyetlen amerikai elnökválasztás vagy egy katasztrofális esemény eredménye. A transzatlanti szakadék okai mélyek, régóta fejtik ki hatásukat, és valószínűleg tartósan velünk maradnak. Amikor a nemzeti prioritások meghatározására, a fenyegetések azonosítására, a kihívások felismerésére, a kül- és biztonságpolitika kialakulására és alkalmazására kerül a sor az Egyesült Államok és Európa külön utakon jár.
Az Egyesül Államok, állítják, hamarabb alkalmaz erőt, és Európával összehasonlítva kevésbé türelmes a diplomáciája. Az amerikaiak a világot általában jókra és rosszakra, barátokra és ellenségekre osztják, míg az európaiak ennél összetettebb képet látnak.

Az európaiak ragaszkodnak a kérdések összetettebb és árnyaltabb megközelítéséhez. Ők közvetetten és kifinomultabb módszerekkel próbálnak befolyásolni másokat. Jobban viselik a kudarcot, és türelmesebbek, ha nem látnak gyors megoldást. Általában a problémák békés kezelését részesítik előnyben, a tárgyalást, a diplomáciát és a meggyőzést preferálják a kényszerítéssel szemben.
Az amerikai szerző ezekre a látszólag ellentmondó politikai kérdésekre ad a kötetben választ.


Eredeti cím : Of Paradise and Power. America and Europe in the New World Order
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633274323
ISBN : 9633274323
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 112
Méret [mm] : 140 x 211 x 10
Tömeg [g] : 220 Tovább...

Ár: 1891 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek