Vissza az oldal tetejére

egy falat.. Marokkó

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
"Marokkóban, akár a hófödte Atlasz hegység láncai közt, akár a mesés királyvárosok utcáin - barangolva, az arab-berberek életének legapróbb mozzanataiból is átsejlik a távoli nemzetek helyi szokásokra gyakorolt hatása.
A marokkói történelem számos évszázada során hódítók, telepesek és utazók ostromolták az egykori Mauretániát - kialakítva ezzel az afrikai, európai és közel-keleti kultúrák varázslatos összhangját.
A marokkói gasztronómia egyedülálló vonzereje is eme összetettségben rejlik: messzi országok tradicionális értékeit a helyben található alapanyagok hozzáadásával fűszerezve, az édes és pikáns ízek tökéletes harmóniáját létrehozva alakult ki itt a főzés mesteri foka. A zöldségből és többnyire bárányhúsból készült egytálétel, a tagine; a párolt grízzel körített hús, a kuszkusz; valamint a félig édes, félig sós sült tészta, a pastilla a hagyományos marokkói konyha egy-egy ínycsiklandó remeke.
Az Egy falat Marokkó e csodálatos (és talán több szempontból sem oly távoli) ország lenyűgöző kulináris világba enged bepillantást - s láncolja magához a valódi ízkölteményeket kereső és kedvelő olvasót." (Bede Róbert)


Méret (mm): 190 x 204 x 19
Oldalszám: 756
Megjelenés: 2006. Tovább...

Ár: 3968 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek