Vissza az oldal tetejére

Egy falusi plébános naplója

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A regény főhőse egy őszinte és mély lelkiéletre törekvő fiatal pap, akinek hivatása első állomáshelyén szembesülnie kell nyájának értetlenkedésével, közönyével és cinizmusával, miközben ő maga is súlyos hitbeli válságba kerül, s szenvedései nem csak lelki, de fizikai teherként is ránehezednek.

Az emberek tévesen ítélik meg: falánknak és iszákosnak könyvelik el, s hiába él aszkéta életet, egészségi állapota miatt egyre nagyobb fájdalmak gyötrik.

Naplója kétségbeesett kísérlet, hogy imádságra képtelen lelkét megvizsgálja és Isten felé emelje. Leírja súlyos vitáit a körülötte élőkkel, tanúi lehetünk a rendszeres párbeszédnek, melyet önmagával folytat, de közben rájön, hogy szenvedélyes és kíméletlen őszinteséggel leírt sorai nem enyhítik szenvedését.
Személye a kármelita Kis Szent Teréz alakját idézi: "Minden kegyelem" - írja halála előtt, ahogyan Teréz is sóhajtotta utolsó szavaival.

Bernanos a hit harcát állítja elénk: egy gyermekien tiszta szívű pap rendületlen lelki küzdelmét egy szebb, jobb és emberségesebb világért.


Eredeti cím : Journal d"un curé de campagne
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632771458
ISBN : 9632771458
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 244
Méret [mm] : 142 x 205 x 18
Tömeg [g] : 380 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek