Vissza az oldal tetejére

Egy titok, ami nem számít

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
"Vannak éjszakák, amikor a varázslat és iszonyat odahagyják a mesekönyvek lapjait, és mint forgószél söpörnek végig a város utcáin. Ha résnyire nyitva marad az ablak, beférkőznek az emberek közé" - írja a fiatal francia írónő nagy sikerű, odahaza több mint százezer példányban elkelt regényében.

A regény öt főszereplőjének a sorsa éppen ilyen varázsos téli éjszakán kapcsolódik-fonódik össze eltéphetetlenül, amikor a puhán hulló hó mindent betemetve fehér mesevilággá változtatja a párizsi kertvárosi negyedet, ahol hőseink élnek. A középkorú Jabrowski házaspár, Dan, az ismert nyelvész és felesége, a mélyen vallásos és halálosan beteg Sonia, barátjuk, Émile Hortchak, a Nyelvtudományi Intézet befolyásos igazgatója, különös szomszédnője, a megejtően bájos, ám épp lelki-szelemi krízisen áteső Violette, aztán Hortchak amerikai titkárnője, a talpraesett, praktikus Harriet, aki szerelmes a főnökébe, és végül Gabriel, a briliáns tehetségű diák, Dan Jabrowski tanítványa és talán Hortchak törvénytelen fia. Ennek az öt hősnek a sorsa, elő- és utóélete dereng-sejlik fel a sűrű hóesésben.

Ezen a csodás-rettenetes éjszakán határozza el Sonia, hogy szép csöndben kiszökik az életből, mert már minden teendőjét elvégezte itt a földön. Meg is teszi. Ám kiderül, hogy Isten egyelőre nem rendeli magához, tervei vannak vele, Soniának még dolga van idelenn, az esendő emberek világában - neki kell elrendeznie annak a négy embernek az életét, akiket hátrahagyott. És Sonia hozzá is lát feladatához.

Megkapó, egyszerre elandalítóan érzelmes és borzongatóan sejtelmes Agnes Desarthe intim hangvételű, míves kamaradarabja, ez a modern, XX. századi Grimm-mesevariáció a jó és a gonosz harcáról, ez a fanyar komédia életről és halálról.


Eredeti cím: Un secret sans Importance

ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789630766227

ISBN: 9630766221

Oldalszám: 166

Méret[mm]: 115 x 190 x 20

Tömeg[g]: 250 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek