Vissza az oldal tetejére

Együttélés

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Andrea Riccardi világhírű olasz tudós, történészprofesszor, az idei Nagy Károly-díj kitüntetettje. 1968-ban egyetemista társaival együtt megalapította Rómában a Szent Egyed Közösséget, mely egy kis trasteverei templom után kapta a nevét, és amelynek céljai - a béke, a szegények és az evangélium hármasságának jegyében - Riccardi munkásságát is meghatározták.

Az utóbbi években Riccardi figyelme mindinkább Európa és a világ jövője, a népek és a vallások együttélése felé fordult. "Lehetséges-e együtt élni?" - teszi fel most a kérdést ebben a néhány éve írt könyvében. A választ történelmi és vallási példák, utópisztikus gondolatok segítségével kutatja, de közben nyilvánvalóvá teszi: csakis helytől, kultúrától és helyzetektől nagyon is függő, konkrét válaszok léteznek.

Az Együttélés - melynek zárófejezetében Riccardi a népek civilizált együttélésének lehetőségeit boncolgatva, a közös érdekek kultúrájának, valamint a XXI. században kialakuló új kereszténységnek a nevében "mentális forradalmat" hirdet - alapkönyv: egy nemzetközileg elismert nagy tekintély rendkívüli alaposságában is igen olvasmányos, érdekes munkája.


Eredeti cím : Convivere
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630788144
ISBN : 9630788144
ISSN : 0231-2433
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 232
Méret [mm] : 101 x 185 x 14
Tömeg [g] : 200 Tovább...

Ár: 2375 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek