Vissza az oldal tetejére

Éllovasból sereghajtó

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A gazdaságpolitika valójában egy olyan elefántra hasonlít, amelyik egy porcelánboltban megpróbál az ormányával levenni a magas polcról egy valóban kecses és finom kínai vázát -tehát megpróbálja a pénzügypolitika eszközével helyreállítani a költségvetési egyensúlyt-, de közben hatalmas lábaival ide-oda lép a porcelánboltban, ezzel összetöri a gazdasági növekedés, a felzárkózás és a beruházás hasonlóan finom porcelánjait.

Magyarországon a tőke és a termelékenység szempontja uralja a gazdaságpolitikát, a munka és a foglalkoztatás szempontja valójában nem része a gazdaságpolitikai iránytűnek.

A 2002 után kormányzó magyar politikai elit gondolkodása és felfogása változott meg a kormányzásról. Már nem a hatékony kormányzás, a sikeres gazdaságpolitika, a gazdasági felzárkózás, a növekedés és az egyensúly harmóniája, a javuló versenyképesség és a többi kormányzati hatékonyságot jelző cél lebegett a politika szeme előtt, hanem pusztán önmagában a hatalom, a kormányzás.

Valami megtört Magyarországon az elveszített években, ez az ország felének lelki törésével kezdődött 2002 áprilisában, de folytatódott a gazdaság és a társadalom, majd a politika töréseiben. Azért különösen súlyos ez a törés, mert a korábbi lelki gyógyuláshoz és gazdasági fellendüléshez képest következett be. Súlyos a törés, mert Magyarország újból egyedül maradt a régióban: egyedül mi nem tudtuk kihasználni az uniós csatlakozás előnyeit.

Újból bebizonyosodott, hogy Magyarország egy különös élőlény, ha nem tud a legjobb lenni, akkor a legrosszabbak között lesz, ha nem tud éllovasként lovagolni, akkor sereghajtóvá válik.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639262036
ISBN : 9639262036
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 360
Méret [mm] : 179 x 239 x 33
Tömeg [g] : 740 Tovább...

Ár: 2660 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek