Vissza az oldal tetejére

Elorzott igazság

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A "Védtelen igazság" folytatása ismét az ítélkezés, a bíróságok munkáját veszi górcső alá. Döbbenetes tényeket tár az olvasó elé arról, miféle ítéletek születnek napjainkban.

A móri mészárlás ügyében született verdiktek részletes elemzése lélegzetelállító tényekre derít fényt: kiderül, milyen "bizonyítékok" alapján ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre első- majd másodfokon is az ebben az ügyben teljesen ártatlan Kaiser Edét. Például hogyan másították meg a szemtanúk vallomásait, miként minősítették "lényegében" vaknak" egyiküket, hogyan vettek semmibe döntő érveket és adatokat, s miképp adott Varga Zoltán bíró úr olyan tényeket a fegyverszakértő szájába, amelyek soha nem hangzottak el.

Kiderül, hogy Varga Zoltán bíró a kisgazda Székely Zoltán esetében ugyanazokat a hibákat követte el, mint a móri ügyben.

Kiderül, hogy a mai magyar igazságszolgáltatási gyakorlatban előfordulhat, hogy egy kereseti kérelmet hat perben egyetlenegyszer se bíráljanak el, hogy a bíróság jóvoltából egy tulajdonos huszonkét éve ne juthasson saját tulajdonához, s hogy elárverezzenek egy éppen per alatt álló ingatlant.

Kiderül, hogy a Legfelsőbb Bíróság olyan ítéleteket hoz, amelyek egyike kizárólag így értelmezhető: "aki a részvényeket köteles visszavenni, az nem köteles visszavenni a részvényeket". Esetleg pontosítva: "aki valamire kötelezett, az nem köteles ezt megtenni".

Az "Elorzott igazságban" bemutatott több mint ötven ügy ismételten azt bizonyítja, hogy az egymásnak ellentmondó ítéletek, a törvénytelenségek özöne és a néha nyíltan rasszista ítélkezés a magyar bíróságok napi rutinjává vált.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638233172
ISBN : 9638233172
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 256
Méret [mm] : 144 x 206 x 22
Tömeg [g] : 340 Tovább...

Ár: 2755 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek