Vissza az oldal tetejére

Épület-komplexus

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: HVG Kiadó

Hogyan építkeznek a hatalmasok és a gazdagok? Vajon mi hajtja a hatalom birtokosait, hogy mindenáron alakítani próbálják a körülöttük levő világ építészeti képét is? És mi mozgatja az építészeket, akik elképesztő tervekkel követik a hatalmasok elképzeléseit?
Nemcsak palotákat vagy tornyokat, de egész városokat megálmodó diktátorok hajoltak és hajolnak ma is a tervezőasztal fölé - és politikai vagy anyagi hatalmuk révén többnyire meg is építtetik, amit megálmodtak, méghozzá zabolátlan képzelettel és gigantikus méretekben. A pszichológia külön fogalmat alkothat a kivételes befolyással bíró emberek építészet iránti vonzalmáról - némi iróniával ez az épület-komplexus, kötetünk címe.
Ez a lebilincselő könyv azonban több, mint afféle lélektani elemzés: részletes leírások mutatják az égre emelkedő épületeket, amikkel a diktátorok (Hitler, Mussolini, Marcos, Huszein), politikusok, milliárdos üzletemberek nyomot hagytak a világon. Olvashatunk nagyra törő álmokról, félig megvalósult vagy elsüllyesztett tervekről és természetesen megismerhetjük az építészek pálya- és személyiségrajzát is.


Eredeti cím : The Edifice Complex/How the Rich and Powerful Shape the World
Nyelv : angol; magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639686168
ISBN : 9639686168
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 372
Méret [mm] : 167 x 240 x 23
Tömeg [g] : 700 Tovább...

Ár: 3990 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek