Vissza az oldal tetejére

Fecsegő demokrácia?

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Hajdu-Vinpress

A Fecsegő demokrácia? című könyvem valójában forrásgyűjtemény. Még 1988-ban - mint a megyei lapnál, az Észak-Magyarországnál dolgozó újságírónak - lehetőségem nyílt kutatni az MSZMP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bizottsága meglehetősen féltve őrzött, elzárt archívumában. A most közreadott dokumentumok (korábban kizárólag anyagi okok miatt nem állt módomban megjelentetni) az egykori MKP iratai, s egy részük most lát először napvilágot.
E dokumentumok (...) hiteles írások, már ami az eredetüket, meglétüket illeti. A benne foglaltak valóságtartalma - több évtized távlatából szemlélve - sok helyütt nemcsak hogy megkérdőjelezhető, hanem több esetben torz is.
Ám e közölt "tények" az elfogultság, a véletlen vagy a szándékos félrevezetés mellett mindmáig helytálló igazságokat is tartalmaznak arról a korról, amelyben születtek. Igen, egy adott történelmi időszak ellentmondásos viszonyait tükrözik egy párt szemszögéből, érdekeinek megfelelően sajátos ellentmondásossággal.
Az e kor történelme iránt érdeklődőknek, akik e korszakot csupán történelemkönyvekből ismerik, azoknak úgy gondolom érdekes adalékokkal szolgának ezek a források. Azokat pedig, akik a nevezett korban már éltek - attól függően, hogy a "barikád" melyik oldalán álltak -, minden bizonnyal vitára illetve egyetértésre, de mindenképpen a történtek újragondolására serkenti. (Hajdu Imre)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
ISBN : 9638567945
Megjelenés : 1998.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 148
Méret [mm] : 160 x 230 x 8
Tömeg [g] : 240 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek