Vissza az oldal tetejére

Festőzománcozás

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Scolar Kiadó

Ötvös Nagy Ferenc, a hazai zománcművesség egyik legkiemelkedőbb alkotója több évtizedes szakmai tapasztalatát összegezte Zománcmívesség című könyvében: a történeti áttekintés mellett teljes alapossággal mutatja be a zománcozás folyamatát, kezdve a fémek megmunkálásától a különböző ötvöszománc technikákig.

A Zománcmívesség folytatásának tekinthető Festőzománcozás című kötetben a szerző az iparművészet és a képzőművészet közötti határvonalat átlépő festőzománcozás technikáit ismerteti részletesen, kiegészítve a szükséges elméleti ismeretekkel. A különböző festőzománcozási eljárásokat világosan, érthetően és átfogóan mutatja be saját és művésztársai tapasztalataira támaszkodva, magyarázó ábrákkal és fotókkal gazdagon illusztrálva. Célja, hogy a gyakorlókat megkímélje a felesleges kísérletezéstől, valamint a kudarcoktól és a csalódásoktól, mert olyan módszereket ismertet, amelyek eddig megállták a helyüket, és sikerrel kecsegtetnek, továbbá kiindulási alapot adhatnak új kísérletekhez is:

"A festőzománcozásban nincsenek alapelvek. Minden csak a technológia következményeként jöhet létre, és mindenkinek saját magának kell megszereznie a tapasztalatokat, megismernie az anyagokat, az égetéssel járó lehetőségeket, mert a festőzománcozás a "tűzzel való pikturálás"-t is jelenti. Ebben valóban nem lehet kötelező érvényű technológiai tanácsokat osztogatni. Egyet lehet, bizonyos anyag- és technikai ismereteket megosztani, festési és égetési példákat felsorakoztatni. Lesz, aki majd követi és végigcsinálja ezeket, de lesz, aki ezeket a tapasztalatokat meg is újítja."


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632441429
ISBN : 9632441429
Megjelenés : 2009.11.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 176
Méret [mm] : 174 x 243 x 16
Tömeg [g] : 700 Tovább...

Ár: 4703 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek