Vissza az oldal tetejére

Forgószélben

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

E könyv szerzője gyermekként a Polgári Fiúiskola diákja volt. Az egykori kisdiákok mára idős emberek - félő, hogy néhány év múlva az intézmény emléke a feledés homályába süllyed. Ha nagyon-nagyon kis számban is, de még élnek ennek a korszaknak a tanúi, még fellelhetőek az emlékek. Elérkezett a huszonnegyedik óra, hogy mindezeket összegyűjtve felmutassuk e csodálatos iskolát a jövő nemzedékei számára.

Balázs Pál könyve azonban nem merül ki egy nagy hírű tanintézet, egy sokrétű zsidó iskolakomplexum bemutatásával. Megelevenedik a zsidó negyed, a "gettó" - végigsétálhatunk a régi Károly és Dob utca lenyűgöző sürgés-forgásában.

A rabbi-műveltségű szerző könyvéhez éppúgy hozzátartozik a zsidó ünnepek részletes bemutatása, mint a kóserség mibenlétének ismertetése - egy megszülető, majd letűnt iskolarendszer a pesti ortodox közösség élete és mindennapi szokásai tükrében.

Abban a reményben jelentetjük meg e kötetet, hogy közelebb hozhatjuk az olvasó számára a budapesti ortodoxia egykori sajátos, érzelemgazdag, színes világát.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639886056
ISBN : 9639886056
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kötött
Oldalszám : 564
Méret [mm] : 175 x 242 x 32
Tömeg [g] : 1 020 Tovább...

Ár: 4741 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek