Vissza az oldal tetejére

Francia nyelvtan a középiskolák számára

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"A középiskolások számára készült ez a francia nyelvtan, de reményeim szerint a nagyobb közönséghez is szól, mindazokhoz, akik érdeklődnek a francia nyelv iránt.
Igyekeztem a didaktikai követelményeket, a magyar anyanyelvű nyelvtanulók sajátos nehézségeit úgy szem előtt tartani, hogy a pontosság és az elméleti következetesség ne szenvedjen csorbát. Nem könnyű vállalkozás a pedagógia és a tudományosság igényének összhangját megteremteni: a világosságra és a szabatosságra való törekvés gyakran ellentmondásba kerülnek egymással. Ha egy-egy megfogalmazás első olvasásra nehéznek tűnhet is, bízom benne, hogy az utána következő példa feltétlenül eligazítja az olvasót.
E kötet nem akarja azt a hamis látszatot kelteni, hogy létezik egy egységes norma, amelynek tiszteletben tartásával helyesen beszélhetünk, írhatunk franciául. A mai beszélt francia nyelv az írottól olykor nagyon eltérő szerkezeteket használ - ez a nyelvtan igyekszik következetesen felsorakoztatni a különböző nyelvi szinteknek megfelelő változatokat. A beszélt nyelven belül különbséget tesz fesztelen és választékos nyelvhasználat között, nem titkolva, hogy ezeknek is különböző fokozataik vannak. Az írott nyelv sem tekinthető egységesnek: a választékos stílus, illetve az irodalmi nyelv sajátos szerkezetekkel tér el a mindennapitól." (Részlet a szerző előszavából)


Szerkesztő : Molnár Ágnes
Nyelv : francia; magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789631948158
ISBN : 9631948153
Megjelenés : 2004.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 372
Méret [mm] : 140 x 195 x 17
Tömeg [g] : 380 Tovább...

Ár: 1891 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek