Vissza az oldal tetejére

Gárdonyi nagy útja

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Kairosz Kiadó
A legnépszerűbb magyar író még ma is Gárdonyi Géza.

Hogy mi lehet töretlen népszerűségének titka? A számos ok közül az egyik bizonyára korszerű, humanista, épp ezért ma is érvényes, vonzó magyarságtudata és magyarságféltése, amelyet már a múlt század harmincas éveiben nemcsak az országon belüli, hanem a határainkon túl rekedt magyar kisebbség is a magáévá tett, a magáénak érzett.

Mégis, mindeme korszerű magyarságtudat ellenére valami nagy-nagy és bizonytalanul körvonalazható hiányérzet munkál a XXI. század második évtizedének elején a magyar társadalomban: ma fájdalmasan hiányzik a nép, azon belül a falu, a szegény falusi és városi népréteg, az "alul lévők" helyzetének szépirodalmi és szociológiai megjelenítése.

Cseppet se véletlen, hogy épp mostanában nőtt az érdeklődés az iránt a Gárdonyi iránt, aki képes enyhíteni ezt a mardosó hiányérzetet bennünk. Aki példát mutathat ma egész nemzetünknek, és íróinknak is: igenis, alig száz éve létezett és alkotott egy származására nézvést félszáz-félmagyar, de magát magyarnak tartó magyar író, aki beutazván és belakván az egész történelmi Magyarországot, azt tartotta a legfontosabbnak, hogy az egész magyar nép életét ábrázolja, és felmutassa a benne rejlő óriási erkölcsi erőt és szépséget.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789636626044

ISBN: 9636626044

Oldalszám: 458

Méret[mm]: 143 x 197 x 25

Tömeg[g]: 540 Tovább...

Ár: 3800 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek