Vissza az oldal tetejére

Gileád

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"Halmosi Sándor ritkán szóló költő, de kevés szavának súlyos a fedezete. A tömörítés mestere: verseinek tiszta szövege mögött trilógiányi történetek, megszenvedett sors-tragédiák szoronganak. Ezek a súlyok azonban nem húzzák le a földre, nem is nehezednek rá. Szabadon repülnek ezek a versek, de nem úgy, mint az énekesmadarak, hanem úgy, mint az interkontinentális repülőgépek, hasznos terhet visznek egy, hál"isten még távoli célállomásra.

A tárgyakkal, tájakkal, kertekkel, borokkal, s persze elsősorban emberekkel benépesített világ-rakomány címzettjei mi vagyunk: a mai és holnapi befogadók, Halmosi Sándor régi és (remélem, szaporodó számú) új hívei.

A költő, bár birtokában van a huszonegyedik századi líra eszköztárának, nem szövegeket, hanem költeményeket ír, kitágítja ugyan, de nem adja fel lírai énje birodalmát, azaz végtelenül személyes üzeneteket fogalmaz. Üzenetei pedig, a magyar líra legjobb hagyományait követve közösségi üzenetek, a valóságosnak hitt, akart egység megfogalmazásának kísérletei. Az emberi hit ereje ad sajátos belső dinamikát ezeknek a műveknek, hogy szelíd erőszakkal építhessék az életművet, s egyszerre tökéletesíthessék magát a költőt és olvasóit is.

Ezek a költemények -félreértés ne essék- nem szavalásra, nem plakátokra születtek. Esti meditációk, önbizalom-erősítő meghitt beszélgetések, vagy halk, közös felolvasások illenek hozzájuk. Nyitott elme és szív, ahogy az a tiszta emberi gondolatokhoz, érzelmekhez, az igazi versekhez való." (Gyimesi László)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632830209
ISBN : 9632830209
Megjelenés : 2009.6.4.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 92
Méret [mm] : 108 x 186 x 14
Tömeg [g] : 160 Tovább...

Ár: 1614 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek