Vissza az oldal tetejére

Globális uralmi rend

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Kairosz Kiadó

A könyv folytatja az első kötet elemzéseit a globális uralmi rend összefüggéseiről, valamint a kapitalizmus két formája, a neoliberális piackapitalizmus és a jóléti államkapitalizmus jellemzőinek tézisszerű összefoglalását adja.

Emellett bemutatja a világ energiaforrásai feletti angol, majd amerikai ellenőrzés létrejöttét és az eközbeni küzdelmeket, melyek az angol kereskedelmi és pénzügyi hatalom 1800-as évek végi állapotából elvezettek az elmúlt évtizedek amerikai dominanciájához.

A szerző mély elemzésben tárja az olvasók elé Európa amerikai ellenőrzésének mechanizmusait az 1940-es évek végétől és az azzal szembeni ellenállás, illetve az ellenállás vereségének történetét de Gaulle 1960-as évekbeli törekvéseitől kezdve Willy Brandt antiatlantista Európa-politikáján át egészen a francia-német tengely szembefordulásáig a Nyugat egyedüli világhatalmával, amely a 2003-as nemzetközijog-ellenes amerikai-angol iraki támadás kapcsán jött létre. A bevett, egységes Nyugatképpel szemben a könyvből két versengő globális erőcsoport küzdelmei rajzolódnak ki, melyek a kapitalizmus két fő formájának küzdelmeként is megjelennek.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636620127
ISBN : 9636620127
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 184
Méret [mm] : 142 x 197 x 12
Tömeg [g] : 280 Tovább...

Ár: 2470 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek