Vissza az oldal tetejére

Gombaválogató 8.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A Gombaválogató 8. kötetében újabb 130 gombafajt ismerhet meg a gombák iránt érdeklődő Olvasó. Ezzel 1169-ra nőtt a bemutatott fajok száma, ami valószínűleg eléri hazánk teljes nagygombavilágának egyharmadát.

Jó néhány egészen hétköznapi, gyakori faj van ebben a kötetben is. Az ehető fajok száma viszonylag kevés, de a nagygombák nemcsak mint élelem szerepelnek életünkben. Megjelennek, mint kártevők, melyek korhasztják az erdei bútort, vagy beépített fát, teremnek a réten, tóparton, jelezve azok tisztaságát, érintetlenségét. Jelzik, hogy érdemes ott gyógynövényeket gyűjteni, vagy fűszernek valót a konyhára, mert nem érte szennyezés azt a vidéket. Jelzik a gombák azt is, ha sok trágya, vagy szerves szennyező került arra a területre, mert akkor olyan fajok mutatkoznak. Erre az utalást mindig megtalálja az Olvasó a gombát bemutató szövegben.

Ebben a kötetben viszonylag több olyan faj kapott helyet, melyek ligeterdeinkben élnek. Ezek a tölgy-kőris-szil erdők az Alföld nagyobb folyóinak partjain élnek, vagy olyan táján az alföldnek, ahol régebben gyakran, mostanság ritkán járt a víz.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639736122
ISBN : 9639736120
Megjelenés : 2006.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 148
Méret [mm] : 142 x 197 x 8
Tömeg [g] : 260 Tovább...

Ár: 2556 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek