Vissza az oldal tetejére

Gondolkozz! ...mielőtt túl késő

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: HVG Kiadó

Edward de Bono a "még gondolkodó emberek" egyre fogyatkozó rétege által hosszú ideje aggodalommal figyelt problémára hívja fel a figyelmet: rohanó világunkban az eredeti és gyakorlatias problémamegoldó gondolkodás veszélyesen elsatnyult.

A szerző szerint azért nem tudunk megoldást találni a globális problémákra, mert a gondolkodás maga is a megoldandó globális problémák közé tartozik. Sőt mi több: a globális problémák gyökere eltompult elménkben keresendő.

A mai ember úgy gondolkodik -érvel de Bono egy hasonlattal- mintha az autóját vezetve a mozgásba lendíthető négy kerék közül csupán egyetlenegyet használna. Ez az egy "agykerék" a hagyományos, konvencionális gondolkodás motorja. Ez bőven elég a napi rutintevékenységek elvégzéséhez, vagy akár a Google-on való kereséshez, de nem elegendő a valódi problémamegoldáshoz.

De Bono professzor ezzel a könyvével is gyakorlati segítséget kíván nyújtani a konstruktív és újító jellegű gyakorlatias gondolkodás elsajátításában, amiről itt is ugyanazt vallja, mint eddigi műveiben: ötletalkotó gondolkodásunk jó technikákkal edzésben tartva éppúgy kondícióba hozható, mint bármelyik izmunk.


Eredeti cím : Think! Before It"s Too Late
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639686977
ISBN : 9639686977
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 200
Méret [mm] : 148 x 210 x 13
Tömeg [g] : 330 Tovább...

Ár: 3325 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek