Vissza az oldal tetejére

Gulácsy Lajos

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


A Mundus Magyar Egyetemi Kiadó által elindított "Acropolis Artium" művészeti sorozat azt a célt tűzte ki célul, hogy a látványos albumok és a szaktudományos monográfiák erényeit ötvözve, olyan művészeti könyveket jutasson el az olvasókhoz, amelyek élvezhető közelségbe hozzák a műalkotásokat. A sorozat első képzőművészeti darabja, Marosvölgyi Gábor monográfiája sem a különc és az őrületbe hanyatló művészt állítja középpontba, hanem az alkotó zsenit, aki művészetébe integrálta a századforduló bonyolult képletét.

A könyv három alappillére a történelmi, művészettörténeti és esztétikai szemlélet, amely átlátható, de komplex struktúrát hoz létre, nem lezárva, hanem felmutatva az értelmezés lehetőségeit. Külön hangsúlyt kap a részletes képelemzések mentén felépített, Gulácsy-szövegek bőséges bevonásával elmélyített motívumkutatás, aminek segítségével elkerüli a szerző a stíluskategóriák szerinti merev szegmentálást és stíluspárhuzamok kényszerét, reflektálva kép és szöveg viszonyára is.

Több szempontból is hiánypótló műről van szó. Egyrészt, mert Gulácsy Lajosnak 1983 óta nem készült új monográfiája, és 1966 óta nem volt nagyobb szabású kiállítása; másrészt a kötet friss szemlélete és reprezetatív - több mint 330 tételes - illusztrációs anyaga miatt.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639501164
ISBN : 9639501166
ISSN : 1785-475X
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 372
Méret [mm] : 249 x 313 x 28
Tömeg [g] : 2 200 Tovább...

Ár: 14241 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek