Vissza az oldal tetejére

Ha én tettem volna

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: JLX Kiadó

1994-ben Ron Goldman és Nicole Brown Simpson különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkosság áldozatai lettek Nicole kaliforniai otthonában, Brentwoodban. A gyilkosságok elkövetésével O. J. Simpsont vádolták. A pert az Egyesült Államokban, de szerte a világban is óriási médiafigyelem kísérte. A hosszú hónapokon át tartó tárgyalás végén az esküdtszék O. J. Simpsont nem találta bűnösnek, s felmentette az emberölés vádja alól. Ezt követően az áldozatok családjai polgárjogi eljárást indítottak ellene. A polgári esküdtszék Simpsont felelősnek találta a különös kegyetlenséggel elkövetett szándékos emberölésben.
2006-ban végigsöpört a világon a szenzációs hír: a Beaufort Books Kiadó bejelentette, hogy piacra dobja O. J. Simpson könyvét, amelyben a hajdani futballsztár leírja, ő hogyan követte volna el a két gyilkosságot. Az a körülmény, hogy Simpson még bevételhez is juthat az általa elkövetett két bűntényből, országos felháborodást keltett, melynek nyomán a kiadó kénytelen volt több mint félmillió példányt bezúzatni az első kiadásból. Egy floridai csődbíróság 2007 augusztusában a kiadás jogát a Goldman családnak ítélte, részleges kárpótlásként a polgári bíróság által nekik ítélt, ám meg nem fizetett kárpótlási összegért, mely addigra a kamatokkal együtt meghaladta a 38 millió dollárt.

A Goldman család ezt a könyvet O. J. Simpson beismerő vallomásának tekinti. Sokan és sokat dolgoztak azért, hogy e kötet a nyilvánosság elé kerülhessen, és a világ megismerhesse az igazságot. Ez a könyv, amelyet ön most a kezében tart, az O. J. Simpson által jóváhagyott kézirat eredeti változata, melyet a Goldman család, Pablo F. Fenjves és Dominick Dunne ösztönös megérzései tesznek teljesebbé.


Eredeti cím : If I Did It
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633052655
ISBN : 9633052655
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 320
Méret [mm] : 140 x 204 x 24
Tömeg [g] : 340 Tovább...

Ár: 1891 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek