Vissza az oldal tetejére

Hadvezérek

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Háború nem létezhet hadvezérek nélkül - vezetőre mindig szükség van a csaták és hadjáratok idején. Könyvünkben különböző nemzetiségű történészek és katonai szakértők vázolják fel lenyűgöző alapossággal a világ legnagyobb hadvezéreinek életpályáját, földön-vízen-levegőben vívott leghíresebb csatáikat, kezdve a nagy perzsa uralkodóval, a Kr. e. VI. században élt Nagy Kürosszal, és Vo Nguyen Giap tábornokkal, a vietnami háború hősével zárva a sort.

A világ -Kína, India és Afrika, Európa és Amerika- legjobbjait bemutató válogatás a hadviselés kétezer-ötszáz éves történetét tárja elénk, mindig az adott főhős szemszögéből vizsgálva az eseményeket. Megismerhetjük, hogyan változott a taktika és a stratégia, illetve a háború természete az évszázadok során. A felsorolásból természetesen nem hiányozhat Nagy Sándor, Hannibál, Julius Caesar, Szaladin, Dzsingisz kán, Hunyadi János, Napóleon, Wellington, Nelson, Ulysses S. Grant, Erich Manstein, Zsukov marsall, de szerepelnek a könyvben olyan, kevésbé ismert hadvezérek is, mint Tojotomi Hidejosi, a "japán Napóleon" vagy Nádir sah, a XVIII. század perzsa hódítója.

A kötet több mint száz életutat ismertet részletesen, a Hadvezérek A-tól Z-ig című fejezet kiegészítéseivel azonban az életrajzok száma meghaladja a kettőszázötvenet. E portrékkal, a fegyverek és az egyenruhák fényképeivel, a csaták korabeli ábrázolásaival gazdagon illusztrált, több mint százhúsz színes hadjárati térképpel és háromdimenziós csataleírással kiegészített kötetből mindenki megtudhatja, "mi tesz egy hadvezért naggyá", és mondhatni ajánlott olvasmány minden, a hadtörténet iránt érdeklődő olvasó számára. 440 színes és 105 fekete-fehér illusztrációval.


Eredeti cím : Great military leaders and their campaigns
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789635903894
ISBN : 9635903894
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 304
Méret [mm] : 278 x 327 x 32
Tömeg [g] : 2 610 Tovább...

Ár: 12345 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek