Vissza az oldal tetejére

Halálos becsület

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Gold Book

A nagy sikerű BECSÜLETBELI ÜGYEK sorozat vadonatúj, negyedik kötete a háborús regények mesterétől. W. E. B. Griffin második világ-háborús, Németországban és Argentínában játszódó kémregény-sorozata már az első kötet óta rendkívüli népszerűségnek örvend. "Cletus Frade hazájának tett szolgálatai, becsületessége, és az a bátorság, amivel szembemegy a veszéllyel: ezek azon tulajdonságai, melyek leemelik ezt a könyvet a polcról és az éjjeliszekrényen marasztalják." (Newark Star-Ledger)

1943-at írunk. Argentína hivatalosan semleges, de hemzseg a kémektől, szimpatizánsoktól és a legkülönbözőbb katonai alakulatok képviselőitől. Cletus Frade, az amerikai tengerészgyalogság ászpilótája, aki egy ideje már a Stratégiai Szolgálatok Hivatalának (OSS) dolgozik, erős szálakkal kötődik ehhez az országhoz.

Az OSS igazgatója, "Vad" Bill Donovan azzal bízza meg Cletust, hogy hozzon létre Argentínában egy légitársaságot, amely névleg az övé, de valójában az OSS-t szolgálja "bérelt" Lockheed Lodestarjaival. Közben további bonyodalmakat okoz a nácik két - a korábbi kötetekből már megismert -, egymással szorosan összefüggő titkos művelete. Az egyik középpontjában az a pénz áll, amit a nácik Németországon kívül élő zsidóktól csikarnak ki koncentrációs táborokban sínylődő rokonaikért. A másik, "Főnix" fedőnevű művelet célja az így megszerzett pénzzel menedékeket vásárolni Argentínában, Brazíliában és Paraguayban magas rangú náci vezetők számára, akik attól tartanak, hogy el fogják veszíteni a háborút. Az OSS-t - és magát Franklin Roosevelt elnököt - természetesen mindkét művelet érdekli, Frade-nek pedig az a dolga, hogy minél többet megtudjon róluk... lehetőleg anélkül, hogy az életével fizetne érte. Amit - és ezt Frade, akinek az apját a nácik gyilkoltatták meg, túlságosan is jól tudja - könnyebb mondani, mint valóra váltani.

A Griffintől megszokott, lebilincselő stílusban megírt Halálos becsület egy újabb "rendkívül szórakoztató kalandtörténet" (Kirkus Reviews) napjaink egyik legnagyobb mesélőjének - és fiának - tollából.


Eredeti cím : Honor Bound
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634261544
ISBN : 9634261544
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 464
Méret [mm] : 153 x 214 x 39
Tömeg [g] : 660 Tovább...

Ár: 2849 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek