Vissza az oldal tetejére

Hódító közgazdaságtan

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Alinea Kiadó
ISBN szám: 9789639659353

Kevin M. Murphy elemző közgazdászként számos, a mindennapjainkat is erősen érintő kérdés megértéséhez járult hozzá közgazdaságilag megalapozott, ugyanakkor szellemes magyarázatokkal. Murphy az úgynevezett "chicagói gondolkodásmód" jeles képviselője, szívesen foglalkozik olyan területek racionális, közgazdasági vizsgálatával és modellezésével is, amelyek túlmutatnak a hagyományos közgazdaságtan látókörén.

Példa erre a különböző szenvedélybetegségek vagy éppen az élet értékének a vizsgálata. Fő szakterülete a munkagazdaságtan, s egyik érdeme, hogy ő adott elsőként magyarázatot a munkaerő képzettségéhez kapcsolódó béregyenlőtlenségek növekedésére.

Murphy 1997-ben elnyerte a John Bates Clark-díjat, amely a közgazdasági Nobel-díj után a legelismertebb megtiszteltetés. Sokszínű, egyben gondolkodásra ösztönző - s vélhetően a magyarországi gazdasági problémák gyökereinek megértéséhez is hozzásegítő - munkássága késztette arra a Rajk László Szakkollégiumot, hogy a Neumann János-díjjal tüntesse ki a professzort. Ennek kapcsán készült műveiből ez a válogatáskötet.

Tovább...

Ár: 3950 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Hódító közgazdaságtan - Gazdaság Üzlet, Közgazdaság-tudomány

További információk
Szerző: Kevin M. Murphy
Kiadó Alinea Kiadó
ISBN szám 9789639659353
Kiadás éve: 2009.
Oldalak száma: 236
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek