Vissza az oldal tetejére

Hunyady Margit

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Hunyady Margit korának, a múlt század fordulójának jelentős, a legnagyobbakhoz - például Jászai Marihoz - mérhető színésznője volt.
Irodalmi működése is máig figyelemre méltó: jóval Kaffka Margit előtt írt olyan elbeszéléseket, amelyeknek helye volna a fontosabb magyar novellák antológiájában. A színésznő-írónő emlékét azonban nem elsősorban e teljesítmények tartották életben napjainkig érően. Hanem különös szerelmi kapcsolata a modern magyar irodalom úttörő-fenegyerekének számító Bródy Sándorral. Továbbá, hogy e kapcsolatból született a zseniális magyar novellista: Hunyady Sándor.
Alexander Brody Hunyady Margitról, "mostoha-nagyanyjáról" szóló könyve azt mutatja meg az olvasónak, mennyire igazságtalan a sors és az emlékezet. Ez a sajátos műfajú, aforizmakeretben megjelenített talán-dokumentumregény egy olyan asszonyt állít elénk, akinek fő műve az élete. Egy asszonyi élet, amely a színész- és írónőség, a rendkívüli műveltség, az emberi-lelki nagyság és az anyaság szinte páratlan ötvözete. Máig és feltehetően még sokáig minta tehát a sokféle szerepre "ítélt" modern nő számára.


Méret (mm): 173 x 200 x 26
Oldalszám: 312
Megjelenés: 2006. Tovább...

Ár: 3306 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek