Vissza az oldal tetejére

Iskolaválasztás előtt Pest megyében 2005

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

"Tisztelt Olvasó!
Minden ember életében több fontos fordulópont van. Ezek egy részét csak utólag tudjuk értékelni. Van azonban néhány olyan helyzet, amelyikről jó előre tudható, hogy életünk meghatározó eseménye. Ilyen a pályaválasztás is. (...)
Sokféle segítség létezik, mindegyiknek van jelentősége, de senki nem tud segíteni érdemi információk nélkül. Ez a könyv, amit most a kezében tart a kedves olvasó - legyen akár diák, szülő vagy tanár, esetleg egyéb segítő szakember - olyan információkat tartalmaz, amelyek nélkül a pályaválasztás nem lehet szakszerű, megalapozott. Fontos tehát ez a könyv, de nem helyettesíti a segítő szakemberekkel folytatott konzultációt.
Tisztelt Olvasó! Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően egyre többet lehet hallani az egész életen át tartó tanulás követelményéről. Fejlett országok tapasztalata azt mutatja, hogy egy-egy ember élete során 3-5 évente iskolapadba kényszerül, újabb és újabb ismereteket sajátít el. Ezek egy része nem feltétlenül kapcsolódik a megélhetéshez, a munkához, de áttételesen minden új tudás, amelyik a személyiséget gyarapítja, szerepet játszhat a munkaerőpiacon való érvényesülésben. Ez a helyzet - az élethossziglan való tanulás kényszere, amely egyben lehetőség is, hisz felnőtt fejjel is újabb szakmákat sajátíthatunk el - nem teszi feleslegessé a mostani pályaválasztás megalapozottságát.
A munkaerőpiaci érvényesülés feltétele az a tudás, amit alapvetően az iskolai tanulmányok során sajátíthatunk el. Ez a tudás tágabb értelemben a boldogulásunk alapja is. A pályaválasztás, az iskolaválasztás tehát különösen fontos. Érdemes időt és energiát fektetni e munkába, mert hosszú távon ez a "befektetés" a legfontosabb. (...)
Kedves Olvasó! Reményeink szerint kiadványunk segíti Önt abban, hogy a pályaválasztás, iskolaválasztás döntése megalapozott legyen, s ez minden gyerek esetében a felnőttkori boldogulás megalapozását is jeletni." (Fábry Béla, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke)


Méret (mm): 140 x 210 x 14
Oldalszám: 304
Megjelenés: 2004. Tovább...

Ár: 1226 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek