Vissza az oldal tetejére

Karcinóma

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: ATTISZ Kiadó
Évente hetvenezer pácienssel közlik magyar orvosok diagnózisként, hogy karcinómája, azaz rákbetegsége van. Ebben a kórban hazánkban évente 35 ezren halnak meg - az "áldozat" gyermek, fiatal, középkorú és idős egyaránt lehet. Az orvosoknak törvényi kötelességük megmondani a betegnek a teljes igazságot. Tudjuk, hogy rákbetegség esetén, ha időben történt a diagnózis megállapítása, az egy-három év túlélésének esélye kevesebb, mint ötven százalék. Bármilyen típusú is a rákbetegség, a minimális túlélés mellett abszolút biztosra vehető a kezeléssel és a betegség előrehaladásával együtt járó rendkívüli szenvedés. De a beteg már a közléssel különös, korábban elképzelhetetlen lelki állapotba kerül: szorongás és félelem kíséri végig betegsége egész időszakát. Szerepkörei és ezzel együtt egész személyisége hirtelen megváltozik. Sokk, elutasítás, agresszió, düh, alkudozás, depresszió, remény és csüggedés, végül jó esetben elfogadás és belenyugvás tölti ki a lelkét.

A szerző egyes szám első személyben mond el egy jelenidejű történetet, azt a képzetet keltve, hogy maga sem tudja, mi lesz a végkifejlet. Ráadásul kezdetben (kb. a könyv egyharmadáig, a kivizsgálások befejeződéséig) az orvosok úgy tartják nyilván, mint aki valószínűleg szintén karcinómás. A könyv megírásába közvetlen élmények éppúgy szerepet játszanak, mint a sok-sok e tárgyban született tanulmány megismerése, szakemberekkel történt konzultációk. A regény meditáció, és egyben sok drámai dialógus sorozata. A reménykedés és a kétségbeesés embert próbáló váltakozása. A betegség során megidéződik a férj és feleség múltjának számos mozzanata: hol reményként, hol vádként, hol önigazolásként, hol kapaszkodóként.

A regény "hőseinek" története több százezer ember története, hiszen nemcsak a közvetlenül érintett éli meg a csapást szörnyű rettenetként, hanem a családtagok, ismerősök, barátok is. Ebben a témában ilyen "hétköznapi" és folyamatában végigkísért drámai szembesülés a betegséggel és az élet értelmével nem igen jelent még meg magyar nyelven, mert író és olvasó igyekszik menekülni a szembenézés elől, de bármennyire igyekszik is, a valóság körbefogja, bekeríti, szembesíti önmagával és az élet értelmével.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789638708649

ISBN: 9638708649

Oldalszám: 320

Méret[mm]: 145 x 205 x

Tömeg[g]: 400 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek