Vissza az oldal tetejére

Képtörténetek

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Napkút Kiadó

"A kötetben olvasható első beszélgetés a nyolcvanas évek legelején, az utolsó kettő a megjelenés előtt néhány héttel, az idén nyáron készült.

A hatvanas évek nagy generációjának tagjai közül csak néhánnyal találkoztam, Deim Pállal, Csáji Attilával, Konok Tamással, mivel e korosztály, az Iparterv- és a Szürenon-nemzedék művészetét napjainkra már alaposan feldolgozták. A hangsúlyt a hetvenes (Pinczehelyi Sándor, Schmal Károly stb.) és a nyolcvanas években pályára került alkotókra (Gaál Tamás, Július Gyula) helyeztem. Fontosnak tartottam emellett, hogy a határon túli, felvidéki magyar alkotók közül is megszólaljanak néhányan, így beszélgettem Németh Ilonával és Lipcsey Györggyel. A közelmúltat Hecker Péter ironikus, társadalomkritikus piktúrája, az ezredforduló utáni új figurális festészetet, annak is a hagyományokból, az impresszionisztikus szín- és formavilágból építkező változatát pedig László Dániel munkássága képviseli.

A tizennyolc interjú reményeim szerint segít megismerni a közelmúlt magyar képzőművészeinek - szobrászoknak, festőknek és grafikusoknak - a személyiségét, mesterségbeli kvalitásait. Jó szívvel ajánlom őket a művészetet és a művészeket szeretők figyelmébe." (A szerző)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632630311
ISBN : 9632630311
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 196
Méret [mm] : 116 x 199 x 13
Tömeg [g] : 260 Tovább...

Ár: 2081 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek