Vissza az oldal tetejére

Kontárok ideje

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Az 1988 és 1994 közötti, úgynevezett rendszerváltó években játszódnak a történetek, amelyeket Ács Margit felidéz. Ebben az időben családi kapcsolatokat, barátságokat dúltak fel a politikai ellentétek, mert korábban, a szabad véleménynyilvánítás tilalma miatt a véleményalkotás, tehát a nézetek artikulálása is elmaradt, és hirtelen szakadt az emberekre a felismerés, hogy milyen éles különbségeket rejtett a látszólagos egyetértés, mekkora indulatok feszülnek a csak elvinek látszó vitákban, mennyi titok pattan ki, és mennyire behálóz mindent a rejtőzködő, de valahogy mindig felismerhető érdek. Az egyéni sorsokba is durván beleavatkozott a változás: a biztonságosnak hitt munkahelyek megszűntek, új igényeket támasztott a teljesen új tudásanyaggal szembesülő, felkészületlen felnőtt nemzedékek elé az új világ, amelyről hamar kiderült, hogy nyerteseit tekintve nagyobbrészt a régi.

A kötet legszembeötlőbb vonása a pártállami korszak etikus ellenzéki magatartását a változásba beépítő, majd félretolt, leselejtezett értelmiségi rétegnek a megjelenítése, ami elől mindeddig kitértek a magyar prózaírók.

Ács Margit az elmúlt húsz évben esszéket, tanulmányokat, kritikákat publikált, szépprózai köteteinek eddig nem volt folytatása. E novellaciklus a prózaíró újrakezdése, a húszévi kivárás eredménye lehet az anyagbőség, és talán az érett, bátor problémalátás is.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789632272849

ISBN: 9632272849

Oldalszám: 240

Méret[mm]: 144 x 220 x 18

Tömeg[g]: 420 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek