Vissza az oldal tetejére

Kor-képek 1945-1947

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

"A Magyar Távirati Iroda Rt. fotóarchívuma felbecsülhetetlen kulturális érték. Mára már klimatizált tárolóiban több mint 12 millió fotónegatívot őrzünk, elsősorban Magyarország mindennapjairól a múlt század húszas éveitől kezdve, több száz kiváló fotós keze munkája nyomát. (...)
A történelmi fotódokumentumok e kincsestárának retrospektív digitalizálását 2002 decemberében kezdtük meg, tartalmi feltárással együtt. Az értékmentő digitalizálást a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pénzügyileg is támogatta, s reményeim szerint a jövőben is segíteni fogja. A támogatásnak, valamint az MTI Rt. saját erőforrásainak köszönhetően eddig összesen közel 30 ezer eredeti történelmi fotódokumentumot sikerült feldolgoznunk és digitális formában megmentenünk az utókornak: a kezdetektől 1948-ig.
Már a digitalizálás első heteiben eldöntöttük: ezt a csodálatos, újra felfedezett képanyagot másoknak is meg kell mutatni, mihamarább közkinccsé kell tenni. Így született ennek a fényképalbum-sorozatnak az ötlete: az MTI évről évre folyamatosan és kronologikusan adjon közre egy átfogó válogatást a digitalizált történelmi fotók legjavából. Íme itt az első kötet: Kor-képek 1945-47." (Részlet Vince Mátyás, az MTI Rt. elnöke előszavából)


Méret (mm): 245 x 295 x 28
Oldalszám: 364
Megjelenés: 2004. Tovább...

Ár: 5605 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek