Vissza az oldal tetejére

Közlekedik a főváros

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Amikor a Rákóczi úton megjelent a több mint húszméteres, bordó-csontszínben pompázó újdonság, összefutott a fél város, és arra gondolt, új fejezet kezdődik a villamosok történetében.

Sokan azt hiszik, hogy a csepeli HÉV "lezárt ügy", de ez nem így van. Az eredeti elképzelések szerint a Kálvin téren lett volna az "igazi végállomása", és Szigetszentmiklóson át Rűckevéig közlekedik.

A csuklós busz nem számított új találmánynak, de 1959-ben legfeljebb annyian ismerték Magyarországon, mint Elvis legújabb lemezét.

És bár kezdetben a trolibuszvezető ugyanúgy szocreál ikonnak számított, mint az olvasztár, a traktoros vagy a gyapotszedő asszony, az újdonság varázsának megszűntével azt kellett tapasztalniuk az "egykori" hősöknek, hogy sokkal kevésbé becsülik őket, mint megérdemelnék.

A metró megnyitásával joggal képzelhette az addig villamoson zötykölődő, buszon préselődő, fővárosi utas, hogy Budapesten beköszöntött az űrkorszak. Az új közlekedési eszköz olyannyira más minőséget jelentett, hogy eleinte sokkal inkább vásári látványosságnak tekintették, és nem annak, ami: hétköznapi használati tárgynak.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789637052774
ISBN : 9637052774
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 272
Méret [mm] : 207 x 206 x 29
Tömeg [g] : 1 060 Tovább...

Ár: 4741 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek