Vissza az oldal tetejére

Kulturális átöltözés

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"A rendszerváltozás óta eltelt időszak, a közelmúlt hazai és kelet-európai művészeti folyamatai­val számot vetni nem mindennapi feladat, hiszen nincs meg hozzá a megnyugtató történeti táv­lat, amely az idő múltával szerkezetet ad az eseményeknek, összefüggésbe helyezi a különböző jelenségeket. A szóba kerülő személyek is zömmel köztünk vannak, a személyes érintettségek és érzékenységek finom hálózata ezért rendkívüli körültekintést igényel.

Mégis nincs érdekfeszítőbb művészettörténeti feladat annál, mint amikor valaki előremerész­kedik, és mások által járatlan terepre érve újszerű gondolatokra és felvetésekre nyitottan, a ka­nonizálatlan értékekre érzékenyen lát munkához.

András Edit elméleti és kritikai tevékenysége az utóbbi években a felbomlott keleti blokk posztszocialista művészetére fókuszált. Írásai a változások természetrajzát adják, a változás különbö­ző aspektusait járják körül. Ezekből a "nézőpont-szeletekből" összeállítható a teljes panoráma.

Ahhoz, hogy a hazai, és általában a posztszocialista országok művészete élő nemzetközi kö­zegre találjon, a művészeknek és a kritikusoknak, művészettörténészeknek is egyszerre kétfelé kell figyelniük: "kifelé", a globális színtéren zajló folyamatokra és "befelé", a lokális szcéna jelen­ségeire. András Edit írásainak jellemzője, hogy bennük e folytonos és következetes "kétfelé fi­gyelés" eredményei érhetők tetten. Ezen a horizonton megférnek egymással a különböző néző­pontok és kontextusok, melyek nincsenek "kijátszva" egymás ellen, hanem erősítik, magyaráz­zák egymást.

Az elméleti problémákat esettanulmányok viszik művészet-közelbe, melyek módszertani szempontból is például szolgálhatnak teória és praxis összeegyeztethetőségére.

A kötet nemcsak a gyakorló szakmabeliek olvasmánya lehet, hanem a művészeti pályára ké­szülők számára is segítséget nyújthat a tájékozódásban, a kortárs művészeti diskurzus termé­szetének megértésében." (Andrási Gábor)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634465065
ISBN : 9634465065
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 332
Méret [mm] : 167 x 240 x 23
Tömeg [g] : 780 Tovább...

Ár: 3610 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek