Vissza az oldal tetejére

Lambda-kalkulus

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Typotex Kiadó

A lambda-kalkulus az első funkcionális programnyelv annak ellenére, hogy kidolgozásának időpontjában még nem is voltak számítógépek. Ugyanakkor egy olyan egyszerű funkcionális programnyelv, amelyre minden más magas szintű nyelven írt program átalakítható. Minden funkcionális program egy lambda-kifejezésnek tekinthető, a program végrehajtása pedig a lambda-kifejezés kiértékelését jelenti. Maga a lambda-kalkulus az ehhez szükséges átalakítási szabályokat adja meg.
A könyv a lambda-kalkulusnak a funkcionális programozással való kapcsolatát hangsúlyozza, de a lambda-kalkulust az informatika más területein is használják. Szerepel például a kiszámíthatósággal kapcsolatban mint a klasszikus számítási modell, a szemantikaanyagban mint a denotációs szemantika alapja. A programozási nyelvek témájában pedig mint egy olyan egyszerű nyelv, amellyel leírhatók a programnyelvek alapfogalmai, és erről az egyszerű nyelvről bizonyítható, hogy Turing-teljes.
A kötetet az informatikus egyetemi hallgatók és informatikus szakemberek használhatják eredményesen, és különösen azoknak ajnáljuk, akik funkcionális programnyelvekkel foglalkoznak.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639664463
ISBN : 9639664463
ISSN : 1787-3045
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 298
Méret [mm] : 167 x 237 x 16
Tömeg [g] : 520 Tovább...

Ár: 3325 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek