Vissza az oldal tetejére

LaTeX kézikönyv (CD-melléklettel)

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
A LaTeX egy általános célú, platformfüggetlen, nyílt dokumentumszerkesztő rendszer, mellyel a legmagasabb igényeket is kielégítő művek készíthetők. Könyvek ezrei, cikkek, diplomamunkák, internetes publikációk milliói készülnek a segítségével. Használata a műszaki és tudományos művek készítésében de facto szabvánnyá vált. A LaTeX nyelvének leglényegesebb vonása a tartalom és a vizuális megjelenés szétválasztása, mely a modern dokumentumszerkesztés alapelve (lásd XML).
Wettl Ferenc, Mayer Gyula és Szabó Péter LaTex kézikönyv című műve a korábban megjelent LaTex kezdőknek és haladóknak című mű egyes részeiben teljesen átdolgozott, új részeket tartalmazó kiadása. A könyv áttekinti a LaTeX használatának alapjait; első ismertetését adja a magyar nyelv magas szintű kezelését lehetővé tevő fejlesztéseknek; részletesen ismertet több haladó témát (BibTeX), betekintést nyújt az újabb alkalmazásokba (pdf állományok előállítása); igen sok szemléltető példát közöl, melyek lefordítható formában mind megtalálhatók a mellékelt CD-n; tartalmaz egy jól érthető, rövid tanfolyamok vagy egyetemi kurzusok számára és önálló feldolgozásra is alkalmas bevezető fejezetet; tartalmaz egy angol-magyar szótárat a számítógépes dokumentumszerkesztésben járatlan olvasó megsegítésére, és a nagy mennyiségű angol nyelvű szakirodalom megértésének elősegítésére; tartalmaz egy igen részletes állománykiterjesztési jegyzéket, mely a haladó felhasználók számára is értékes információkat nyújt.
A LaTex a mellékelt, TeX Live disztribúciót tartalmazó CD-ről Windows alatt telepítés nélkül is futtatható, telepíteni pedig Windows, Linux és MacOSX alá is lehet.


Méret (mm): 165 x 235 x 41
Oldalszám: 768
Megjelenés: 2004. Tovább...

Ár: 6175 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek