Vissza az oldal tetejére

Legenda az örökkévalóságról

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Darvas Szilárd a kabaré koronázatlan királyainak Nagy Endrének, Békeffy Lászlónak volt az örököse. Ő képviselte a harsányabb, a közvetlenebb, a lendületesebb stílust, az irodalmias kabaré követője, Kellér Dezső mellett. Elmaradhatatlan csokornyakkendőjével és jellegzetes orrhangjával Darvas a negyvenes évek végétől, egészen korai haláláig, a kabaréműsorok állandó közreműködője volt. Konferansziéként éppúgy, mint örökzöld bohózatok szerzőjeként. Jelenete a kényes betegről Csákányi Lászlóval és Latabár Árpáddal máig a kívánságműsorok egyik kedvenc száma. Ő találta ki, s alkotta meg a slágermagyarázat műfaját, vagyis a blőd dalszövegek sorról, sorra haladó kivesézését. De ugyancsak ő a szerzője több örökzöld filmslágernek, mint az "Ember lesz az én kis unokám!" vagy az "Én mellettem elaludni nem lehet" című daloknak.

Az ötvenes évek - hihetetlen, de így van - a magyar humor egyik aranykora volt, "s Darvas tehetségéről és emberi tisztességéről árulkodik, hogy ekkoriban írott humoreszkjeit döntően ma is szellemesnek találjuk, s csak ritkán érződik ki belőlük a félsz vagy a megfelelni vágyás" - írja egyik méltatója.

Darvas Szilárd 100 éve született. Költőnek indult, majd népszórakoztató lett belőle. Sokoldalú, termékeny író volt. A magyar irodalomtörténetben nem vívott ki magának komoly helyet magának, pedig humora, szikrázó paródiái páratlanok a maguk nemében. A mai fiatalok, sajnálatos módon, azonban már kevéssé ismerik nevét, s főként műveit. Ez a kis kötet, talán ebben is segít.

A kötethez Gálvölgyi János írt előszót.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630588119
ISBN : 9630588119
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 128
Méret [mm] : 147 x 205 x 11
Tömeg [g] : 250 Tovább...

Ár: 2660 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek