Vissza az oldal tetejére

Leláncolt Prométheusz

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Helikon Kiadó

"Szinte hihetetlen, de úgy igaz, hogy "virtuális értelemben" Zeusz főisten, istenségét és főhatalmát átmentve, amerikai milliárdos alakjában, az atomkorban, tovább folytatja öldöklő harcát Prométheusszal, aki a görög ókorban az istenek asztaláról elcsente a tüzet, hogy melegedjenek az emberek, legyen munkájuk és dolgozhassanak. Ma is úgy van ez, mint a görög ókorban. Az istenek asztalánál akkor is kevesen ültek és a többiek Prométheusz vezetésével valamennyien, mint a hangyák, barlangokban húzták meg magukat. Prométheusz azonban megtanította az embereket házat és hajót építeni, kézműves munkára, számolni, írni-olvasni, ruhát viselni, megkülönböztetni az évszakokat. Azután technikával és technikai haladással ajándékozta meg őket, majd egy nagy tengerek mosta nyugati kontinensen, atomtechnikára és atombombagyártásra is megtanította az emberiséget. Az ősellenség, a milliárdos alakját magára öltött Zeusz ezt már nem volt képes tovább nézni, így embereivel Prométheuszt újra a Kaukázus hatalmas hegye, az Ararát sziklás csúcsának szikláihoz láncoltatta és ma is naponta csap le reá egy saskeselyű, és májából lakmározik, mely minden éjjel újra nő!

De láss csodát! Jézus Krisztus a Kaukázusban az Ararát szikláira leláncolt Prométheusz láncait átvágta... Ezáltal - ősellensége ellenében - felszabadította a bölcs emberi vonásokat magán viselő Prométheuszt: vele az embert és az emberiséget..."

Az ember képtelen alkalmazkodni a második technikai-tudományos forradalom kihívásaihoz, mert alapvetően szüksége van, nemcsak az értelemre, hanem a szeretetre is.

Úgy vélem ezért, hogy a "filozófus királyok", de még inkább a jóra és a szeretetre nevelő szupersztárok és Jézus Krisztusok megmutathatnák a második tűzgyújtás korában is a helyes utat, amelyet a jelek szerint az emberiség mindmáig nem ismert fel. (A. Z.)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632272047
ISBN : 9632272047
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 322
Méret [mm] : 164 x 233 x 15
Tömeg [g] : 480 Tovább...

Ár: 1520 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek