Vissza az oldal tetejére

Madarak

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

ISBN szám: 9789639657274

Az állatok közül a madarak azok, amelyekkel a hétköznapi életünkben a legtöbbször találkozunk. A nagyváros közepén is velünk élnek, és szépségükkel, énekükkel kápráztatnak el minket. Az ember számára a madarakat sokkal könnyebb megfigyelni, mint például a legtöbb emlősállatot, amely rejtőzködve él. Ezért a madarak a számunkra érthetőbb módon jelzik, hogy milyen a bennünket körülvevő természet állapota. Ha azt látjuk, hogy egyre inkább pusztulnak a környezeti egyensúlyra érzékeny fajok, pl. a gólyák, s ugyanakkor elszaporodnak a megzavart állapothoz jól alkalmazkodóak - pl. az örvös galambok -, akkor ez olyan intő jel, melyre föl kell figyelnünk.

A madarak egyre több vészjelet adnak le nálunk és a világon egyaránt. Az ornitológusok (madártani szakemberek) és a természetszerető emberek felismerik ezeket a jelzéseket, amelyek figyelmeztetnek a természetrombolás veszélyeire.

A madarak megfigyelése tehát nem csupán szórakozás, hanem hasznos és fontos dolog, amely által megtanulunk jobban, kíméletesebben bánni a természettel. Ám ha igazán meg akarjuk érteni a madarakat, tudnunk kell egyet s mást a testük felépítéséről, az életmódjukról és arról, hogy mire van szükségük a létezéshez.

Ez a könyv igyekszik ebben is segíteni. A legtöbb madár tud repülni. Megmutatjuk, miféle 'különleges felszerelésre' van szükségük ehhez. A madarak élete messzemenően szabályozott. Az egy éven belül lezajló változások tükrében jól nyomon követhető a sorsuk. Az egymást követő évszakokban a tavaszi dürgéstől, a fészekrakáson és a fiókanevelésen át a hideg okozta pusztulásig követhetjük nyomon a madarak életét. A könyv végül bemutatja a Föld különböző tájain található madárközösségeket és a madárvédelem különböző lehetőségeit is.

Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Madarak - Gyermek és ifjúsági könyvek - Gyermek ismeretterjesztő - 9-12 éveseknek

52. kötet
Eredeti cím: Vögel - Was ist was
EAN: 9789639657274, ISBN: 9639657274, 9639182133, ISSN: 0866-109X, Oldalszám: 48, Méret[mm]: 209 x 281 x 10

Virágos cserjék - Cserje árak, vásárlás

További információk
Szerző: Hoerschelmann, Heinrich Zieger, Reiner
Kiadó Tessloff és Babilon Kiadó
ISBN szám 9789639657274
Kiadás éve: 2000.
Oldalak száma: 48
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek