Vissza az oldal tetejére

Magyarországi barokk kertművészet

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Helikon Kiadó

A könyv hiánypótló munka, a magyar barokk kerttörténet első átfogó korpusza, jelesül a 18. századi magyar kertművészetet tekinti át. A török hódoltság és a felvilágosodás áramlatai közötti jelentős korszakot tárgyalja, amely egybeesik az ország gazdasági megerősödésével. A témához kapcsolódó utolsó kutatások fél évszázadnál is idősebbek, és azokat is számos tekintetben felülírta a mai művészet- és történelemszemlélet. A kötet célja tehát, hogy bemutassa Magyarország 18. századi kertművészetét, az elsősorban a kastélyokhoz kapcsolódó díszkerti alkotásokat éppúgy, mint a hasonlóképpen barokk szabályossággal és művészi igénnyel elkészített vadas- és haszonkerteket is.

A kerteket típusok szerint tárgyalja, és az összes fellelhető kerti elemet áttekinti és magyarázza. Két nagy egysége, az átfogóbb, témáját a nagy európai egységben vizsgáló bevezető tanulmány és a konkrét kerttervek ismertetéséből, elemzéséből álló úgynevezett katalógus.

Fontos mű nem csupán a tájépítészet szakembereinek, az építészettörténet, művelődéstörténet, agrártörténet szakembereinek, hanem a gyakorlati műemlékvédelemben tevékenykedőknek is.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632270210
ISBN : 9632270215
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 280
Méret [mm] : 240 x 316 x 25
Tömeg [g] : 1 660 Tovább...

Ár: 4741 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek