Vissza az oldal tetejére

Matuzsálemek kora

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Kairosz Kiadó
Nyugdíj, gazdaság, társadalom

A politika kedvenc területe a nyugdíj-téma. Minden politikus számol a nagyon jelentős szavazóbázissal. Aligha lehet olyan reformokat bevezetni, amelyek e réteg helyzetét súlyosan kedvezőtlenül érintenék. Azért sem, mert a kormány politikailag nem vállalja fel, de azért sem, mert az átlagbérek így is nagyon alacsonyak a nyugati jövedelmekhez képest.

A nyugdíjreform kapcsán azonban sokkal inkább arról van szó, hogy belátható időtávon belül a magyar nyugdíjrendszer - számos európai országéhoz hasonlóan- fenntarthatatlanná válik, demográfiai okokból. Éppen ezért nehezen érthetők azok a felvetések, amelyek a nemzetközi pénzügyi intézmények részéről a családtámogatási kiadások "megvágását" szorgalmazzák.

Kétségtelen a gyermekvállalás ösztönzéséhez első feltétel, hogy meginduljon a foglalkoztatás növekedése. Ha az embereknek nincs munkájuk, akkor nyilván nehezen gondolnak családalapításra. Munkahelyek nélkül nincs jövedelemtermelés és járulékfizetés, ami minden nyugdíjrendszer alapja. Miből kell tehát kiindulni egy hosszú távú reformkoncepció kidolgozásakor? Ösztönözzön a gazdaság kifehérítésére, ne terhelje súlyosan az államháztartást, ne rontsa a jelen nyugdíjas generáció helyzetét s vegye figyelembe a gyermekvállalás terheit is. Ilyen lehetséges megoldás a pontrendszer, gyermekpontokkal.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789636625559

ISBN: 9636625559

Oldalszám: 182

Méret[mm]: 123 x 182 x 11

Tömeg[g]: 180 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek