Vissza az oldal tetejére

Médiaretorika

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
ISBN szám: 9789639872158

Összerezzenek, ha ez-egy beszélgetésben szóba kerül. Nem tudom eldönteni, hogy védjem vagy figyeljem, hogyan állja ki a próbát. "Az üres retorikán túl" intik le, azután próbálják leleplezni: "a retorikának semmi köze ahhoz, amit mondunk", vagy figyelmeztetik, "ne manipulálj a retorikával", és végül belátják, "ez csak retorika".

Még mielőtt letenné a könyvet, abban a hitben, hogy védőbeszédet tart a kezében, megnyugtatom a nyájas Olvasót, nem a retorika apológiája ez a kis kötet.

Nincs ugyanis ok arra, hogy karddal, szóval, könyvvel védjük a védhetetlent. Ez tényleg csak retorika. Éppen úgy csak, ahogyan a kommunikáció, a benyomások, a találkozások; az élet. Csak. Amikor ezt mondjuk, valószínű, hogy végeredményben a megismerés legmélye felé indultunk. Miért kellene hát ezt sietve elrontanunk?

Ezúttal csak retorikáról lesz szó. Pontosabban arról, hogy ez a csak mire elég. Még pontosabban arról, ez a csak hogyan foglalja magában a médiát. Arról lesz szó, miként retorikus a média.

Ez a könyv csak állítás. Állítása annak, hogy létezik médiaretorika, és hogy ez a médiaretorika egy új, izgalmas felületét kínálja a mediatizált világ működésének és jelentéseinek.

Ez a könyvecske csak egy kérdés. Kérdés afelől, milyen látásmód kínálkozik a médialátványhoz, milyen hallás a médiahallgatáshoz, milyen felismerések a médialéthez. És válaszkísérlet azért, hogy újabb kérdések születhessenek.

Ez a könyv bizonyíték: egy csakból ennyit kihozni, erre tényleg csak a retorika képes.

Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Médiaretorika - Társadalomtudomány - Nyelvészet - Kommunikáció, média

EAN: 9789639872158, ISBN: 9639872158, Oldalszám: 160, Méret[mm]: 149 x 209 x 10

További információk
Szerző: Aczél Petra;
Kiadó Magyar Mercurius Kiadó
ISBN szám 9789639872158
Kiadás éve: 2012.
Oldalak száma: 160
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek