Vissza az oldal tetejére

Meghalt a főítész

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Scolar Kiadó

A magyar kritika- és esszéírás komoly múltra tekint vissza, még ha a politika sok esetben rá is nyomta bélyegét, pontosabban "lakatját" a metsző hangú ítészek éles szavaira.

Bán Zoltán András kritikáira minden időkben az őszinte hang volt a jellemző - az író ekképpen válhatott a mai magyar irodalom- és zenekritika egyik legmarkánsabb és legismertebb személyiségévé. Szigorú ítéleteivel és szókimondásával gyakorta megosztja a közvéleményt, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy azon kritikusok közé tartozik, akinek bírálataira minden esetben oda kell figyelni, legyen szó akár irodalomról, akár a zenei élet eseményeiről. Új kötetének címadó írása, az elmúlt évtizedek irodalomkritikájával foglalkozó esszé (pamflet) tipikusan ilyen munka. A kritikákon túl a könyv különösen izgalmas részét képezik az "elsüllyedt szerzők"-ről szóló írások, amelyekben a közelmúlt némiképp feledésbe merült életműveit olvassa újra friss szemmel és felfedező lendülettel, remélhetően katalizálva a kortárs irodalmi emlékezetet.

A Scolar Kiadó gondozásában Meghalt a Főítész címmel napvilágot látó esszékötet a 2000 óta megszületett Bán-esszékből és -bírálatokból nyújt válogatást.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632440996
ISBN : 9632440996
Megjelenés : 2009.6.4.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 272
Méret [mm] : 131 x 186 x 21
Tömeg [g] : 300 Tovább...

Ár: 2803 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek