Vissza az oldal tetejére

Menedzsment, ha számít a hit

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Kairosz Kiadó

A gazdaság van az emberért (s nem fordítva): az integrált, teljes ember (test, lélek, szellem egysége) nyújt igazi beteljesedést a munkában is; a munkahelynek és a munkának lelkisége, az üzletnek pedig etikája van. E megállapítások az Egyház társadalmi tanításából erednek; a szerzők ehhez a forráshoz fordulnak, s lefektetik egy olyan "új", "alternatív" gazdaságtan és menedzsment alapjait, amelynek logikája régebbi, mint Adam Smith önzésre alapozó gazdaságtana. Ez a rendszer nemcsak elméletileg helytálló, hanem a gyakorlatban is működőképes. Tanúsítja ezt a világban magukat kereszténynek valló vállalatok életképessége.

A munkahely és a hit összekapcsolását három szinten végzik el a szerzők. Az elsőben görög és keresztény klasszikusokra támaszkodva alapfogalmakat vezetnek be és követendő alapelveket állítanak fel, a másodikban ezek működését mutatják be a vállalatoknál esettanulmányok segítségével, a harmadikban a kapcsolat fenntartásának kulcsát, a keresztény munkahelyi spiritualitást írják le.

Az utóbbi években tanúi lehettünk a spiritualitás és az üzlet összekapcsolásának, de ennek a spiritualitásnak az alapja és célja sokszor nem lép túl a "hagyományos" pénzügyi haszonmaximálást célzó kapitalizmus logikáján. A kezünkben tartott kötet viszont megteszi ezt a fontos lépést, s mivel nem nélkülözi a tudományos és szakmai megalapozottságot, ezért a gazdasági életben valódi paradigmaváltást sejtet.


Eredeti cím : Managing as if faith mattered - Christian social principles in the modern organization
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636622992
ISBN : 9636622992
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kötött
Oldalszám : 312
Méret [mm] : 171 x 241 x 20
Tömeg [g] : 620 Tovább...

Ár: 3040 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek