Vissza az oldal tetejére

Minőségmenedzsment a szoftverfejlesztésben

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Napjainkban már általánosan elfogadott tény, hogy a hatékony és megbízható szoftverfejlesztéshez a technológia mellett nélkülözhetetlen a folyamatok kézben tartása. A legutóbbi években e területen is olyan fejlődés történt, amellyel Magyarországon is lépést kell tartani a versenyképesség megőrzésének és javításának érdekében. A fentiek miatt nagy szükség volt egy átfogó magyar nyelvű műre, amelynek szerepét eddig tanfolyamok, könyvfejezetek töltötték be.
A mű lefedi a témakör átfogó megismeréséhez szükséges ismereteket. A szoftverminőség termék alapú megközelítése, illetve az e téren kulcsszerepet játszó ISO/IEC 9126 szabvány bemutatása után az Európában és Magyarországon legelterjedtebb folyamat alapú megközelítéssel, az ISO 9000 szabványcsaláddal foglalkozik. Sor kerül az USA-ban piacvezető képesség-érettség modellek, a TQM, valamint az ISO/IEC 15504 tárgyalására. Ismerteti a témakör egyik legfontosabb modelljének, a CMMI-nek 2006-ban megjelent legújabb verzióját. Tárgyalja a szoftverminőséggel foglalkozók figyelmének középpontjában álló mérést. Alapos áttekintést ad a témakör magyarországi hagyományairól, és az elmúlt évek kezdeményezéseiről, erőfeszítéseiről, és nem kerüli meg a szoftverfolyamat-javítás üzleti megtérülésének kérdését sem.
Ajánljuk a könyvet minőségügyi szakembereknek, szoftverfejlesztőknek, menedzsereknek és tanácsadóknak, továbbá a közép- és felsőfokú képzésben részt vevő oktatóknak és hallgatóknak, akiknek szemléletformálásában a mű meghatározó szerepet tölthet be.


Méret (mm): 167 x 236 x 14
Oldalszám: 240
Megjelenés: 2007. Tovább...

Ár: 2755 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek