Vissza az oldal tetejére

Münchhausen báró kerestetik

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


Az elmúlt időszakban látva a világ és a magyar válságjelenségeket, a Médiavilág Kiadó (Médiavilág Kft.) arra gondolt, hogy az a forma, amelyben eddig is megnyilvánult (A mi televíziónk (2007), Magyarország - le is út, fel is út (2008) c. kötetek), a jelen helyzetben a legmegfelelőbb lenne egy újabb kötet kiadására, egy egyszerű üzenetcsokor megfogalmazására.

A kibontakozóban lévő válsággal kapcsolatban, a Kiadó újra megkereste a hazai közélet és közgondolkodás kiváló képviselőit, és föltett nekik néhány kérdést:

- Hogyan jutott idáig a világ? Hogyan jutott idáig Magyarország? S ha már ide jutott, hogyan lehetne kilábolni a bajból?

- Magyarországot miért érinti különös erővel a válság? Mert gazdaságunk már amúgy is rossz állapotban volt? Mert a magyar társadalom sincs különösebben jó állapotban? Mert az ország cselekvőképességét gátolják a politikai viszályok? Vagy?

- És ami a legfontosabb: Nálunk, Magyarországon milyen gazdasági, politikai, társadalmi intézkedésekre, változásokra, reformokra, milyen társadalmi-szellemi megújulásra volna szükség ahhoz, hogy a jelenlegi válságból sikeres, erős, önmagában és a jövőben bízó országként kerüljünk majd ki?

- A válság minden valószínűség szerint átalakítja majd a világot. Ön szerint milyen lesz ez az "új világ"? Miben lesz más, mint a mai? Hogyan alakulhat át a világ hatalmi rendszere? Kik járhatnak jól, s kik rosszul? Hogy kerülhet ki a küzdelmekből Európa? És Magyarország?

- Milyen új gazdasági, politikai, társadalmi modellek alakulhatnak ki? Mennyiben s miben lesz más az emberek mindennapi élete? Békésebb, igazságosabb, emberségesebb világ lesz ez? Vagy épp ellenkezőleg: vadabb, kíméletlenebb lesz a verseny?

- Mit tanácsolna a társadalomnak, az embereknek? Hogyan viselkedjenek, mit csináljanak a válság ideje alatt? Miként változtassanak életstratégiájukon?

A kérdésekre 83 válasz érkezett, 83 kitűnő elme izgalmas és okos írása.


Szerkesztő : Hankiss Elemér; Heltai Péter
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630665728
ISBN : 9630665728
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 416
Méret [mm] : 166 x 234 x 22
Tömeg [g] : 680 Tovább...

Ár: 3230 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek