Vissza az oldal tetejére

Német-magyar kisszótár (Új német helyesírással)

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

"Halász Előd Német-magyar kisszótárának 18., átdolgozott és bővített kiadása 1985-ben jelent meg. Akkor a szerző még hivatkozhatott arra, hogy az 1968-as átdolgozás óta eltelt időszak nem hozott gyökeres változásokat sem a magyar, sem a német nyelv területén, ma már azonban alapvetően más a helyzet.
Az azóta eltelt évek számos olyan változást hoztak, amelyek már külön-külön is indokolnák egy lényegesen továbbfejlesztett kisszótár megjelentetését: több más országgal együtt Magyarországon is rendszerváltás zajlott le, a szétszakított Németország újra egyesült, a modern technika - számítógép, videó, mobiltelefon-hálózat stb. - egyre gyorsabb tempóban nyomul be a hétköznapjainkba, és ráadásul a német helyesírás is jelentős reformon esett át 1998-ban.
A régi kisszótár címszavainak, kifejezéseinek, jelentéseinek egy részét töröltük, mivel eljárt felettük az idő, ezek helyett viszont jóval több újdonságot tettünk be, és ez az előző kiadáshoz képest számottevő növekedést jelent. A címszavak száma 30000 lett, továbbá nőtt a szócikkekben szereplő szókapcsolatok mennyisége is." (Részlet a főszerkesztői előszóból)


Méret (mm): 105 x 140 x 38
Oldalszám: 770
Megjelenés: 2004. Tovább...

Ár: 2224 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek