Vissza az oldal tetejére

Nemzet, filozófia, "nemzeti filozófia"

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Perecz László kötete sajátos szempontból tekinti át a magyar filozófia történetének a reformkorral kezdődő és a második világháború végéig terjedő időszakát: a "nemzeti filozófia" különféle megnyilvánulásait keresi benne.

A monográfia tehát többszörösen is nehéz feladatra vállalkozik: mind "anyaga", mind "tárgya" problematikusnak mondható. Az "anyag" a magyar filozófia története: a hazai történeti humántudományoknak az a területe, amely az utóbbi két évtizedben a megélénkült kutatások ellenére még ma is jórészt feldolgozatlan, rendezetlen, szövegeinek és szerzőinek értékeléséről a kutatási területtel foglalkozó szakmai közösség a legtöbbször nem jutott még semminemű közmegegyezésre.

Olyan anyagot vizsgál tehát a kötet, amelynek még nem rendelkezünk a kánonjával. A "tárgy" meghatározása pedig hasonlóképp aggályos: a magyar nemzetkaraktert kifejező, sajátosan magyar "nemzeti filozófia" gondolata önmagában is számos nehézséggel terhelt. Magyar filozófián, nemzeti filozófián és magán a nemzeten egészen különböző dolgokat értenek még a kortárs szövegek szerzői is, a jelen feldolgozásnak pedig számot kell vetnie e fogalmak történeti változásaival is.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634464808
ISBN : 9634464807
ISSN : 1785-3478
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 148 x 203 x 19
Tömeg [g] : 420 Tovább...

Ár: 2660 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek