Vissza az oldal tetejére

Neoavantgárd tendenciák a magyar fotóművészetben 1965-1984

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


"33 szerző közel 400 képe szerepel kötetünkben. A szerzők fele olyan fotógráfus, aki elutasította a hivatalos "fotóművészet" anakronisztikus, szépelgő esztétikáját, a másik fele pedig olyan képzőművész, aki a konceptualista művészetfelfogás jegyében fordult a fotóhoz. E művészek mindegyike új, hiteles és demokratikus kifejezési eszközt keresett a maga számára, amit végül a megújított, a korszerű művészeti közlendők számára alkalmassá tett fotográfiában talált meg.
Az új fotós nyelv azonban nem késztermék volt, amit csak le kellett emelni a polcról. Kinek-kinek magának kellett összeállítania a sajátját a fotográfia hagyományos eszköztárából, vagy a hagyományos formákat provokatívan új tartalmakkal megtöltenie. Könyvemben ezt az izgalmas, a fotográfia formanyelvét újrafogalmazó folyamatot mutatom be, a 400 fotóműalkotás elemzésén keresztül.
A művek értelmezése során a mögöttük meghúzódó alkotói dilemmákat próbáltam fölfejteni. Ezek vezettek el végül a könyv gerincét kitevő képtípusokhoz, a gazdag képanyag rendszerezéséhez. Mivel jelentős alkotók fontos műveiről van szó, ezek nem pusztán arra példák, hogy hogyan lehet a fotográfiát kreatív módon használni, hanem e művek és alkotóik egyúttal újradefiniálták, sok esetben félretolták a fotográfia addigi műfaji kereteit is..." (Szilágyi Sándor)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639609709
ISBN : 9639609709
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 426
Méret [mm] : 240 x 295 x 30
Tömeg [g] : 2 400 Tovább...

Ár: 8455 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek