Vissza az oldal tetejére

Numerátorok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A Numerátorok című kötet megmutatja nekünk, hogy egy új kísérlet és törekvés - az emberi természet matematikai modellezése - miként fogja megváltoztatni életünk minden egyes elemét.
A könyv egyszerre elgondolkodtató, szórakoztató és érdekes.

Minden áldott nap adatok tömkelegét állítjuk elő magunkról pusztán azáltal, hogy a modern és digitális világban éljük életünket: klikkelünk az internetes oldalakon, vásárolunk vagy eladunk a Vaterán vagy az e-Bayen, bankkártyánkkal fizetünk, elektronikus kérdőíveket töltünk ki vagy éppen mobiltelefonunkról hívjuk ismerősünket. Olyan cégek, mint a Google vagy a Yahoo!, havonta átlagosan 2500 adatot gyűjtenek össze Rólad, rólam és mindenkiről.

Kinél vannak ezek az adatok? Kihez kerülnek, és ők mit csinálnak vele?

A könyv írója, Stephen Baker ezeket a kérdéseket teszi fel a Numerátorokban, és fantasztikus betekintést nyújt a ránk váró új világba - és az azt irányító emberek gondolkodásába.

A numerátorok egy matematikusokból és statisztikusokból álló elit alakulat, amely elképesztő eszközökkel és technikákkal rágja át magát halomnyi személyes adatunkon, személyiségtérképet készít, és ennek alapján jövőbeni viselkedésmintákat állít fel rólunk, mindennapi vásárlókról, szavazó állampolgárokról vagy éppen kórházban ápolt betegekről.

Beszivárogtak életünk minden területére, hogy minél tökéletesebben elemezhessenek bennünket. Hogy aztán ezeket az elemzéseket felhasználva a gyártók és szolgáltatók számunkra még tökéletesebb termékeket állíthassanak elő, vagy a szimpátiánkért versenyző politikusok számunkra még szimpatikusabb ígéreteket fogalmazhassanak meg.

A numerátorok persze nemcsak ellenünk, hanem értünk is dolgozhatnak: betegségeket diagnosztizálhatnak, mielőtt a tüneteket tapasztalnánk vagy éppen segíthetnek megtalálni lelki társunkat.


Eredeti cím : The Numerati
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639765979
ISBN : 9639765979
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 264
Méret [mm] : 147 x 218 x 27
Tömeg [g] : 440 Tovább...

Ár: 3325 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek