Vissza az oldal tetejére

Nyitány a hírnévhez

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"A könyv, az 1945-1951 időszak hatalmas levéltári forrásanyagból kigyűjtött dokumentációja. Adalék a vadászat újjászerveződésének szakirodalomban alig ismert történetéhez.
Bemutatja a háborús pusztításból éledő vadállományra nehezedő terheket -közellátási feladatokat, jóvátételi szállításokat, a fejlesztést alapozó gazdasági próbálkozásokat, tervezési, üzemtervezési kísérleteket. Kiemelten foglalkozik a rezervátumokkal, a vadásztársaságokkal, a solymászattal. A vadásztársaságok jegyzékének összeállításával, nagyszámú forrás megjelölésével ad támpontot a további kutatásokhoz.
A könyv fejezeteihez közreadott dokumentumok illusztrálják a vesztes háborút követő kényszerpályákat, a Szövetséges Ellenőrző Bizottság vadászatot is ellenőrző tevékenységét, a korlátlan hatalmon alapuló politika kibontakozásának folyamatát.
A könyv címe kifejezi, hogy kiváló elődeink szakmai elkötelezettségével, hagyománytiszteletével a vadászat háború utáni öt éve, a súlyos gondok ellenére a megálmodott hírnév nyitánya lehetett." (A Kiadó)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638745507
ISBN : 9638745509
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 332
Méret [mm] : 169 x 240 x 30
Tömeg [g] : 880 Tovább...

Ár: 3325 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek