Vissza az oldal tetejére

Patton és Rommel

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Gold Book

George S. Patton tábornok. Nyelve olyan éles volt, mint az általa egykor forgatott lovassági kard, haragja pedig mindent elsöprő - mint harckocsihadosztályainak rohama. Faragatlan, néha pózoló magatartása és a parancsnok társait, valamint a közvéleményt egyaránt nyugtalanító, konfliktust kereső beállítottsága ellenére Patton fellépése tiszteletet parancsoló volt. Ha feljebbvalói szabad kezet adtak volna neki, az amerikai hadsereg már 1944 szeptemberében diadalt arathatott volna Berlinben.
Erwin Rommel tábornok. A harctéren nem tűrt ellentmondást, bátorságát még az első világháború lövészárkaiban bizonyította, amiért is megkapta a "kék Max"-ot (Pour le Mérite). Frontharcos volt, aki katonáinak példát mutatva a harckocsi lövegtornyából vezette ütközetbe egységeit. Az Adolf Hitler személyes biztonságáért felelős különítmény élére kinevezett Rommel mélyen elítélte a Harmadik Birodalom által elkövetett bűnöket. A Führer meggyilkolását célul tűző összeesküvésben való szerepvállalása miatt bukott katona lett belőle.
Egy rövid észak-afrikai összecsapástól eltekintve e két legendás hadvezér soha nem találkozott a fronton. A Patton és Rommel az első önálló mű, mely áttekinti a - katonáik által csodált, ellenfeleik által elismert, vezetőik által ugyanakkor egyaránt gyűlölt - két tábornok párhuzamos életrajzát. Hogyan kovácsolódott vitézségük az I. világháború poklában? Hogyan jutottak előre a katonai ranglétrán, míg be nem következett az elkerülhetetlen összeütközés a politikai vezetéssel? Dennis Showalter hadtörténész, miközben választ ad e kérdésekre, élethű portrét fest e két férfiról, kiknek a hadviselés módszertanát gyökeresen megváltoztató harci stratégiái ma is a tananyag részét képezik a világ katonai főiskoláin.


Eredeti cím : Patton and Rommel - Men of War in the Twentieth Century
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634260127
ISBN : 9634260127
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 392
Méret [mm] : 166 x 236 x 36
Tömeg [g] : 740 Tovább...

Ár: 2849 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek